«Ρατσισμός & διαφορετικότητα: όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» – Ημέρα σχολικού αθλητισμού

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014 04:20
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, στα πλαίσια της καθιέρωσης της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού από το ΥΠΕΠΘ  θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες δραστηριότητες με θεματικό  άξονα για  το σχολικό έτος  2014-2015 :  «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

 
Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, σε άθλημα ή αθλήματα που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.
 
Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» στα Δημοτικά σχολεία, στα Γυμνάσια  και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
 
Στην Αρκαδία τη Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τεγέας θα παρευρεθούν ο Περιφερειακός Δ/ντής Π.Ε. & Δ.Ε. Πελ/σου, ο Δ/ντής Π.Ε. Αρκαδίας , η Σχολική Σύμβουλος της 3ης  Περιφέρειας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κά για την παρακολούθηση μέρους των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού
 
Στη συνέχεια στις 12.00 μ.μ. θα μεταβούν στο ΕΠΑΛ Τρίπολης, για ανάλογη εκδήλωση