Το “Requiem” του Mozart στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο! (vids, ph)

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 15:34

Ο Δήμος Τρίπολης παρουσίασε την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, για 2η συνεχόμενη χρονιά, το «Ρέκβιεμ», το «κύκνειο άσμα» του σπουδαίου αυστριακού μουσουργού και συνθέτη, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Η επιθυμία του ανθρώπου για μέθεξη με τον Θεό, ήταν αγαπημένο μελωδικό άκουσμα από πάντα, οδηγώντας δημιουργούς και ακροατές στη λύτρωση μέσα από την τέχνη και τη μουσική… Όλα αυτά μετενσαρκώνονται στο Ρέκβιεμ του Μότζαρτ, που παρουσιάστηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. Οι ήχοι του θρήνου αυτού ακούγονται κάθε χρόνο στις Πρωτεύουσες της Ευρώπης και αναγνωρίζονται από όλους τους χριστιανικούς λαούς.Συμμετείχαν οι λυρικοί τραγουδιστές: Μυρσίνη Μαργαρίτη (soprano), Ελένη Βουδουράκη (mezzo soprano), Γιάννης Φίλιας (τενόρος), Τίμος Σιρλαντζής (μπάσσος) και η μικτή Χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης», υπό τη μουσική διδασκαλία της Χριστίνας Αθανασοπούλου. Διηύθυνε, ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, βραβεύτηκε από το δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, ο τριπολίτης κ. Γεώργιος Τσουτσάνης, για την προσφορά του στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, δωρίζοντας το πιάνο.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση, τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Τσουτσάνη, καθώς και φωτογραφίες: