ΣΑΟΟ: Περιβάλλον, νομοσχέδια και ανάδειξη μονοπατιών του 1821 (pics/videos)

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 12:15

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Νatura (21/5) , την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας (22/5) και τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Συλλόγου για την ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο εντευκτήριο του.

Ο πρόεδρος του ΣΑΟΟ, Αθανάσιος Μπουζέτος, μίλησε για τα θέματα του περιβάλλοντος, για την κλιματική αλλαγή και τις παρεμβάσεις σε αυτό. Επίσης, αναφέρθηκε στο Μαίναλο και τον Πάρνωνα και την ανάγκη προστασίας τους, ενώ ζήτησε να ξαναμπεί σε διαβούλευση το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Μαινάλου.Ο κύριος Μπουζέτος σχολίασε τη μικρή διάρκεια διαβούλευσης του νέου νομοσχεδίου και των κενών που παρουσιάζει και δήλωσε εναντίον της εναπόθεσης απορριμμάτων που απασχολεί και την πόλη μας, μιας και ο Αγιος Βλάσης αποτελεί «πηγή κινδύνου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε σε περιοχές όπως η Ανάληψη και τα μονοπάτια έως τον Αγιο Γεώργιο που αρκετός κόσμος τα γνώρισε τώρα στην καραντίνα και τους κάλεσε να συμμετέχουν σε πορείες του συλλόγου ώστε να δουν ακόμα περισσότερα.

Οι δηλώσεις του:

Στη συνέχεια ο κύριος Δημήτρης Ζαφειρόπουλος μίλησε για το δεκαετές έργο του ΣΑΟΟ, διάνοιξης και σήμανσης μονοπατιών στο Μαίναλο που φτάνουν τα 400 χιλιόμετρα που έχουν σηματοδοτηθεί και έχουν «δοθεί στην κυκλοφορία» των ορειβατών και όσων επιθυμούν να τα γνωρίσουν. Ο κύριος Ζαφειράτος στάθηκε στην επαφή με τη φύση που έρχεται να δέσει με άλλα στοιχεία όπως η ιστορία και ο πολιτισμός και χαρακτήρισε το Μαίναλο ως το κατάλληλο για να τα ζήσει κάποιος όλα αυτά μαζί.

Οι δηλώσεις του:


Αμέσως μετά, ο κύριος Θανάσης Χωματάς, μίλησε για τον τουρισμό στην περιοχή που περιορίστηκε τους τελευταίους μήνες, όμως παράλληλα πολλοί συμπολίτες λόγω της κατάστασης γνώρισαν τα μονοπάτια γύρω από την Τρίπολη. Επίσης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν γίνει στον Δήμο Τρίπολης για την αξιοποίησής τους, μιας και με την ευκαιρία των εορτών του 2021, είναι ευκαιρία να αναδειχθούν και για τον ιστορικό ρόλο που έπαιξαν το 1821, όπως στο Λιμποβίσι, στο Λεβίδι, στα Τρίκορφα, στην Πιάνα, στο Βαλτέτσι και αλλού.

Οι δηλώσεις του:

Τέλος, έγινε κάλεσμα προς τον κόσμο να ακολουθήσει την εξόρμηση του ΣΑΟΟ που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 10 το πρωί. Τόπος συνάντησης, πίσω από το στρατόπεδο του Πεζικού, στους πρόποδες των Αγίων Θεοδώρων, όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία διάρκειας περίπου δύο ωρών, Αγιος Αθανάσιος-Αγιος Γεώργιος.