Σε φάση δημοπράτησης το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 00:44

Σύμφωνα με σχετική τοποθέτηση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Τζιούμη για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής διαδικτυακής συζήτησης με δημότες το βράδυ της Κυριακής, οι διαδικασίες προχωρούν και το έργο βρίσκεται σε διαδικασίες δημοπράτησης. Παράλληλα ο κ. Τζιούμης σχολίασε ότι το έργο είναι σημαντικό για τον περιορισμό του υψηλού λειτουργικού κόστους των εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά τα όσα ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε έχουν ως εξής:«Για το έργο της αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης, κι εδώ βρισκόμαστε στη φάση της δημοπρασίας. Θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση και η ανάδοχος εταιρία κάποια στιγμή (καθώς υπάρχει πρώτα μια διαδικασία) θα ξεκινήσει το έργο προκειμένου να υλοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του έργου.

Μια αναβάθμιση που είναι απαραίτητη καθώς υπάρχει μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση πετρελαίου κάθε χρόνο χιλιάδων ευρώ. Για εμάς το κολυμβητήριο θα υπάρχει και θα πρέπει να υπάρχει και να συνεχίσει να λειτουργεί παρ’ ότι όπως ξέρετε όλοι, πάρα πολλά κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα έχουν κλείσει λόγω του δυσβάσταχτου κόστους λειτουργίας τους. Εμείς αναλαμβάνουμε το κόστος αυτό για να συνεχίσουμε τη λειτουργία του, αλλά πρέπει πρώτα να γίνει αυτή η ενεργειακή αναβάθμιση προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος σημαντικά».