Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Σμυρνιώτη & ΤΕΕ Τρίπολης – Επίσκεψη στα γραφεία της ΟΕΒΑ

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 10:18

Το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Γιάννη Σμυρνιώτη και Τεχνικού Επιμελητηρίου επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του  Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη και των υποψηφίων του συνδυασμού «Νέα Τρίπολη».Ο Γιάννης Σμυρνιώτης   είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρόεδρο κ. Χαρίκλεια Τσιώλη και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν το Δήμο Τρίπολης και τα οποία αποτελούν τους κύριους στόχους της επόμενης δημοτικής θητείας με σκοπό να καταστήσουν το Δήμο Τρίπολης , σε αστικό και περιφερειακό επίπεδο , τον πλέον σύγχρονο και υποδειγματικό αυτοδιοικητικό οργανισμό, αυτόν ακριβώς που αξίζουμε και θέλουμε όλοι μας.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης υπογράμμισε επίσης ,  για μία ακόμη φορά , τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως τεχνικού συμβούλου , και τη βαρύνουσα σημασία που έχουν οι προτάσεις  του στο σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πόλης.

«Ως Δημοτική Αρχή  αναπτύξαμε ουσιαστικό διάλογο με τον τεχνικό κόσμο, προκειμένου να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ανάπτυξη της  πόλης μας. Η συμβολή του ΤΕΕ στη διαμόρφωση των σχεδίων μας είναι πολύτιμη», δήλωσε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η σχέση αυτή, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, κατά τα οποία ο Δήμος Τρίπολης  και όλοι οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν στενά προκειμένου να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε ένα συνεργατικό σχήμα”.

H Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Χαρίκλεια Τσιώλη , από την πλευρά της, τόνισε την αγαστή συνεργασία με τον Γιάννη Σμυρνιώτη.
Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ως Τεχνικό Επιμελητήριο και ως συνάδελφοι επισημαίνουμε ότι ο Γιάννης Σμυρνιώτης γνωρίζει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τα προβλήματα των μηχανικών τα οποία βέβαια συσχετίζονται με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο μηχανικός είναι βασικός συντελεστής  στην κοινωνία , στα θέματα ανάπτυξης και καθημερινότητας.

Στη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Τρίπολης είχαμε πολύ καλή συνεργασία και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό γιατί θεωρώ ότι σε επίπεδο Τρίπολης μας βοήθησε αρκετά τόσο σε θέματα έργων όσο και σε θέματα πολεοδομίας , με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι σε κάθε εκδήλωση μας , σεμινάριο ή ημερίδα για την επιμόρφωση των συναδέλφων μας ήταν συμπαραστάτης και αρωγός.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε πολύ τον Γιάννη Σμυρνιώτη και για τη συνεργασία που θα έχουμε στο Διεθνή Συνέδριο που διοργανώνουμε ως Τεχνικό Επιμελητήριο με την Ελληνική Εταιρεία Μεταλλικών Κατασκευών. Ένα Συνέδριο πολύ σημαντικό για τους μηχανικούς αλλά και για τους πολίτες του Δήμου μας. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης ήταν ο πρώτος που δέχτηκε με χαρά να το υποστηρίξει και να διεξαχθεί στην Τρίπολη. Χωρίς τη δική του αρωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».

Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς της πόλης, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού « Νέα Τρίπολη» ,πραγματοποίησε συνάντηση  με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΑ κ. Τάκη Θεοδωρόπουλο και τα μέλη του φορέα.

Στη συζήτησή τους ο Γιάννης Σμυρνιώτης, με ειλικρινέστατο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία τέθηκαν από τον κ. Θεοδωρόπουλο ,δήλωσε συμπαραστάστης για την αντιμετώπιση τους ενώ ανέπτυξε και τη νέα πυξίδα δράσεων του συνδυασμού « Νέα Τρίπολη» που θα αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας , με καινοτόμες ενέργειες και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.