ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης: Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά απορριμμάτων και μόλυνση του περιβάλλοντος

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 07:30

Σε καταγγελία στο Α.Τ Τρίπολης προχώρησε τη Δευτέρα το απόγευμα πολίτης της Τρίπολης, η οποία αφορούσε τη μεταφορά δύο κοντέινερ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μόλυνση του περιβάλλοντος, καθώς από τα κοντέινερ έσταζαν υγρά από τα εμπεριέχοντα απορρίμματα.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπως και κλιμάκιο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έσπευσαν στην περιοχή για να διαπιστώσουν ότι το εν λόγω φορτηγό μετέφερε σύμμικτα απορρίμματα αστικού τύπου και ότι ο 39χρονος οδηγός του, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, δεν διέθετε να απαιτούμενα έγγραφα νόμιμης μεταφοράς των απορριμμάτων, πέραν ενός ανυπόγραφου δελτίου αποστολής και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.Αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να προβούν στη σύλληψη του 39χρονου, ο οποίος δήλωσε ότι η φόρτωση των σκουπιδιών έγινε από την θέση «Σκαλιστήρι» του δήμου Δυτικής Μάνης, με προορισμό το ΧΥΤΑ Φυλής. Ο οδηγός, με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης και λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, αργότερα το βράδυ της  ίδιας ημέρας, από αστυνομικούς του Α.Τ. Καρδαμύλης, συνελήφθη για μόλυνση του περιβάλλοντος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Δυτικής Μάνης, Κων/νος Φωκέας, ο οποίος αφέθηκε επίσης ελεύθερος σήμερα τα ξημερώματα, με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Τρίπολης.

(φωτο αρχείου)