Στα Λαγκάδια ο Γεν.Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών Μ.Σταυριανουδάκης | Τι είπε για κορωνοϊό και κλιματική αλλαγή (vid)

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 21:00

Το Υπουργείο Εσωτερικών όλο αυτό το διάστημα έχει σταθεί δίπλα στους δήμους ώστε να μπορέσουμε να απαλύνουμε τα προβλήματα με τον κορωνοϊό αλλά και με την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης που βρέθηκε στα Λαγκάδια, για να χαιρετίσει το διήμερο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε πως έχουν δοθεί πάνω από 200 εκ ευρώ στους δήμους για κάλυψη αναγκών που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ έχουν δοθεί πάνω από 180 εκ ευρώ για τις καταστροφές από τις φωτιές αλλά και τους σεισμούς.Τόνισε πως η Κυβέρνηση την 2ετία αυτή κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλες τις έκτακτες καταστάσεις και το έπραξε με σοβαρότητα και καλό συντονισμό και η ευχή τους είναι σύντομα να τελειώσει η πανδημία, ώστε η χώρα να έχει την ανάπτυξη που της αξίζει.

Σε ερώτησή μας αν έχουν στηριχθεί οι δήμοι της Αρκαδίας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήματα, τα οποία έχουν αποδεχθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επαφή για ό,τι κριθεί αναγκαίο, ενώ υπάρχει, όπως είπε και το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” μέσω του οποίου μπορούν να γίνουν πολλά έργα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Σταυριανουδάκη στο βίντεο.