Στη Μεγαλόπολη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ (vids,ph)

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018 13:47

Συναντήσεις με εργαζομένους στα ορυχεία Ψαθίου και Μαραθούσας, με τη Διοίκηση της ΔΕΗ στη μονάδα 4 και με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο.

Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ (μεταδόθηκε ζωντανά από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5)Τι είπε για NOVARTIS, για τις προκλήσεις της Τουρκίας και για το όνομα των Σκοπίων

Αντίθετος στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, τόσο στη Μεγαλόπολη, όσο και σε όλη στη χώρα, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στην Μεγαλόπολη, το πρωί της Παρασκευής 2 Μαρτίου.

Ο κ.Κουτσούμπας ανέφερε σε δηλώσεις του πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την οικονομία της χώρας από την πώληση των μονάδων, ενώ ανέφερε πως ανατρέπεται ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας, ενώ θα πληγούν οι εργασιακές σχέσεις και θα υπάρξουν χαμηλοί μισθοί, εργολαβικοί εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της εργασίας και γενικότερα αρνητικές επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, που θα δουν την τιμή του ρεύματος να αυξάνει.

«Η θέση μας είναι ότι πρέπει να οργανώσουμε τη λαϊκή πάλη και μέσα και έξω από τη Βουλή έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ενεργειακό σχεδιασμό συνολικά στη χώρα, άρα και στη Μεγαλόπολη, με βάση τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τέτοια που να οδηγεί το ρεύμα, την Ενέργεια να είναι πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, όπως επιχειρούν να το κάνουν και όπως το έχουν ήδη κάνει. Να υπάρχει επάρκεια, να υπάρχει φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για το λαό και βεβαίως να υπηρετούνται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς τους κλάδους και ιδιαίτερα στον κλάδο της Ενέργειας, αξιοποιώντας οπωσδήποτε όλες τις δυνατότητες των εγχώριων πηγών Ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κουτσούμπας.

Να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, είχε, κατά σειρά, στις 7 το πρωί της Παρασκευής ,συνάντηση με τους εργαζομένους στο ορυχείο Ψαθίου, όπου εκτός από το θέμα της πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, μίλησε και για γενικότερα πολιτικά θέματα, όπως την υπόθεση της NOVARTIS, τις προκλήσεις της Τουρκίας και το όνομα των Σκοπίων. Στις 8 συναντήθηκε με εργαζομένους στο ορυχείο της Μαραθούσας, στις 9 με τη Διοίκηση της ΔΕΗ στην 4η Μονάδα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ιστορία των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης και είχε μία σύντομη συνάντηση με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο στο γραφείο του.

Τέλος ο κ.Κουτσούμπας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη, στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, σχετικά με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις του κ.Κουτσούμπα, με την συνάντησή του με εργαζόμενους και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και τη συνάντησή του με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας στη Μεγαλόπολη