Στην Τρίπολη το 6ο διεθνές φεστιβάλ Πελοποννήσου | Η επίσημη τελετή έναρξης (ph/vid)

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 21:22

Η δημιουργική πρωτοβουλία του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ που έγινε θεσμός, ξεκίνησε και φέτος με επίκεντρο την Καλαμάτα, ενώ μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται και σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου – ανάμεσα τους και η Τρίπολη (Πάτρα, Άργος, Τρίπολη, Σπάρτη, Δημητσάνα, Γύθειο, Αμαλιάδα και Ξυλόκαστρο) – Όλες οι προβολές του διεθνούς φεστιβάλ Πελοποννήσου είναι με ελεύθερη είσοδο…

Στην Τρίπολη το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Ιανουαρίου στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Τρίπολης.Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 ζώνες, πρωινή εκπαιδευτική με 11 ντοκιμαντέρ από τις 9π.μ έως 1μ.μ και απευθύνεται στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής και απογευματινή από τις 5μ.μ έως τις 10μ.μ. με 20 ντοκιμαντέρ για το ευρύ κοινό. Την Κυριακή 19 ιανουαρίου το πρόγραμμα προβολών ξεκίνησε στις 12μ.μ. ενώ στις 7μ.μ. έγινε η επίσημη τελετή έναρξης.

Σκοπός του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου είναι να εισαγάγει το κοινό στην παγκόσμια τρέχουσα παραγωγή ταινιών τεκμηρίωσης, αλλά και να φέρει σε επαφή το νεανικό κοινό με την εμπειρία της δημιουργικής διαδικασίας, καθώς και με τη σχέση της εικόνας με την ποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ ξεκίνησε δύο νέες συνεργασίες: με τη Σχολή Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θα φέρει και πάλι τον Robert Rombout στην Καλαμάτα, ο οποίος θα καθοδηγήσει μια ομάδα φοιτητών στη δημιουργία ενός σπονδυλωτού έργου, καθώς και με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου οι φοιτητές θα δουν και θα αξιολογήσουν τις ελληνικές διαγωνιζόμενες ταινίες του Φεστιβάλ και θα δώσουν το δικό τους βραβείο.

Επίσης το Φεστιβάλ ανανεώνει τη συνεργασία του με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, προσκαλώντας μια ομάδα Μεταπτυχιακών φοιτητών να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο παραγωγής έργων video art υπό την καθοδήγηση της Iara Lee, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και σεμινάριο μοντάζ από τον Dimo Petkov από την Βουλγαρία. Το δε τμήμα Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα συμμετέχει ενεργά για δεύτερη χρονιά, με τη συμμετοχή πρωτοετών φοιτητών που ανέλαβαν να κάνουν μία σειρά συνεντεύξεων με τους ξένους σκηνοθέτες, τις οποίες θα παρουσιάσουν στα περιφερειακά ΜΜΕ. Οι ταινίες που θα δημιουργήσουν οι φοιτητές στο πλαίσιο των σεμιναρίων, θα προβληθούν την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών ΕΔΩ.