Στις εκδηλώσεις για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ο «Ορφέας» Τρίπολης

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 13:21

H Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης στην έναρξη των εκδηλώσεων της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας συμμετέχει στο έργο του Γιάννη Μαρκόπουλου “Η λειτουργία του Ορφέα”

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 (ώρα 7.30 μ.μ.), στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας η Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης συμπράττει με τους καταξιωμένους μονωδούς Έλενα Κελεσσίδη (Υψίφωνος) και Κώστα Μαυρογένη (Βαθύφωνος, τον ηθοποιός Πάνο Σκουρολιάκο στο ρόλο του αφηγητή και την ορχήστρα “Παλίντονος Αρμονίας”, συμμετέχοντας στην εκτέλεση του ορατορίου “Η λειτουργία του Ορφέα”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας.Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν μουσικά μέρη από την εργογραφία του συνθέτη.

Συμμετέχουν οι Λάκης Χαλκιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Δάφνη Ζουρνατζή και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, η Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης και η ορχήστρα “Παλίντονος Αρμονίας”.

Η μουσική προετοιμασία είναι του Νίκου Αθανασόπουλου και η μουσική διεύθυνση της
συνυαλία είναι του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Για τη χορωδία μας είναι η τρίτη φορά που συνεργάζεται με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Αυτή η φορά παραμένει ξεχωριστή, όπως και οι υπόλοιπες, διακρινόμενη όμως από το διεθνούς βεληνεκούς γεγονότος της αφής της ολυμπιακής φλόγας, που μεταλαμπαδεύει την ευγενή άμιλλα και την ειρήνη στην υφήλιο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης