Τους υποψήφιους για τις εκλογές ανακοίνωσε η «Δημοκρατική Ευθύνη»

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 18:56

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Τάκης Λαζαρίδης – Υποψήφιος στηνΑρκαδία ο επιχειρηματίας κ. Καραμάνης Ιωάννης…

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Ευθύνης για τις επικείμενες εκλογές:Η εποχή μας αποζητά αλλαγές σε πρόσωπα, ιδέες, στόχους και οράματα.

Το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δε μπορεί, κάτω από τις σημερινές περιστάσεις, να ανταποκριθεί πλέον εξ αντικειμένου και η δράση του εξαντλείται μόνο στην πολιτική του αναπαραγωγή.

Η Δημοκρατική Ευθύνη προέρχεται από τον «πραγματικό κόσμο», από όλο το φάσμα της κοινωνίας μας. Από αποκλειστικά καινούριους ανθρώπους σε ένα συνδυασμό νέων και εμπείρων, που έχουν εργασία, έχουν άλλη αντίληψη για την πορεία της χώρας, και ισχυρές ιδέες που θέλουν να τις μοιραστούν με το Λαό μας και μαζί να τις κάνουν συναίσθημα και μετά πεποίθηση για την πρόοδο του τόπου μας.

Που πιστεύουν ότι η πολιτική δεν είναι πεδίο εξουσίας αλλά πεδίο ευθύνης.

Ότι ο πολιτικός αγώνας πρέπει να γίνεται μέσα στο καθεστώς αλλά όχι για το καθεστώς.

Που πιστεύουν ότι ο Λαός μας πρέπει να αναζητήσει άλλη πολιτική ποιότητα στο δημόσιο βίο προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μια νέα ζωτικότητα.

Αυτοί οι άνθρωποι συναντήθηκαν στη Δημοκρατική Ευθύνη και τώρα προχωρούν θέτοντας υποψηφιότητα για τις Εθνικές εκλογές και για την Ευρωβουλή.

Είναι εφοδιασμένοι με συγκεκριμένες ρηξικέλευθες προτάσεις για συθέμελες αλλαγές που θα εξυπηρετήσουν μόνο την πρόοδο του Λαού μας, και όχι τα πεπαλαιωμένα και ανήμπορα πλέον πάσης φύσεως υποσυστήματα εξουσίας.

Καλούμε τους δημοκράτες και πατριώτες εντός και εκτός Ελλάδας να βγούμε μαζί μπροστά και να αναλάβουμε την ευθύνη των πραγμάτων.

Καλούμε τους πολίτες να ανατάξουμε όλοι μαζί τη χώρα, να ολοκληρώσουμε το δημοκρατικό πρότυπο.

Καλούμε όσους ξέρουν πως τα πραγματικά κινήματα δεν προκύπτουν από δημαγωγούς, αλλά γεννιόνται όταν οι πολίτες αναδείξουν τους ηγέτες τους, τους πιστέψουν και τους ακολουθήσουν σε μια συγκεκριμένη πορεία, μια πορεία αγνή και με πνευματική ουσία.

Καλούμε όσους καταλαβαίνουν ότι το καινούργιο αναβλύζει από την κοινωνία και όχι από τα σχεδιαστήρια των τεχνικών της εξουσίας.

Καλούμε να κινητοποιηθούν όσοι πιστεύουν ότι η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται σε καθεστώς νεκροφάνειας, να κινητοποιηθούν. Η ευθύνη για τη χώρα μας ανήκει. Η Δημοκρατική Ευθύνη σας ανήκει.

Ο λαϊκισμός κατέστρεψε τον ελληνικό λαό. Ο κρατισμός κατέστρεψε το ελληνικό κράτος. Η δημαγωγία και ο κομματισμός κατέστρεψαν την Ελληνική Δημοκρατία. Λεηλατήσαμε το μέλλον για να ζήσουμε στο παρελθόν και όταν φτάσαμε στο σήμερα, βρήκαμε τα ηθικά ταμεία άδεια. Οι παθογένειες αυτές, οδήγησαν ένα τμήμα του λαού να συγχέει το ψεύδος με την ελπίδα. Υπάρχει ελπίδα; Ναι, υπάρχει! Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της πατρίδας μας. Ο δρόμος δεν είναι εύκολος Τα εύκολα τα είδαμε που μας φτάσανε. Έμπνευσή μας η αισιοδοξία που απορρέει από την προοπτική της δημιουργίας και της σκληρής δουλειάς, που με επιμονή, με πίστη και όραμα, λιθαράκι-λιθαράκι, με πυξίδα τις ηθικές αξίες, οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο, χωρίς βραδύτητα και σκόπιμες καθυστερήσεις, να προσελκύσουμε εκείνες τις άμεσες ξένες αλλά και ελληνικές ιδιωτικές επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις σήμερα σκοντάφτουν στην ανοιχτή εχθρότητα και στον απηνή διωγμό που υφίστανται από την «ιδεολογική ηγεμονία» του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Κανένας περήφανος λαός δεν ζει με φιλανθρωπία. Ζει με όραμα και πρόγραμμα, «με λογισμό και μ’ όνειρο», προτάσσει μια σταθερή, θεσμική και αποτελεσματική νέα τάξη πραγμάτων στην χώρα.

Η πρόσκληση μας αυτή είναι προσωπική. Είναι πρόσκληση σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, που πονάει αυτόν τον τόπο και αγωνιά για το μέλλον του και των παιδιών του. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τότε διακυβεύουμε το μέλλον. Μοιραίο να αγνοήσουμε το επείγον της εποχής. Το παλιό κατεστημένο θα συνεχίζει ένα θέατρο του παραλόγου για να μην χάσει την εξουσία, μια εξουσία που εμπέδωσε στις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης.

Η πρόσκληση αυτή αφορά και τους επώνυμους πολίτες από το χώρο της παραγωγής, της διανόησης, της τέχνης, της επιστήμης και της διοίκησης. Πέραν όσων έχουν ήδη συνδράμει στην προσπάθεια μας αυτή, καλούμε κάθε προσωπικότητα της χώρας αυτής να στηρίξει ενεργά τη δημιουργία της νέας αυτής προσπάθειας.

Τους καλούμε να αναλάβουν και αυτοί ευθύνες και καθήκοντα για την ανασυγκρότηση της χώρας, στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας.

Τους καλούμε να εμπλουτίσουμε μαζί την κοινωνία με νέες ιδέες. Δεν θέλουμε σωτήρες. Θέλουμε πολίτες. Να ενισχύσουν την προσπάθεια με το κύρος τη γνώση και την εμπειρία τους. Να προστατεύσουν μαζί με όλους εμάς, που πήραμε την πρωτοβουλία δημιουργίας της Δημοκρατικής Ευθύνης, την αυθεντικότητά της από κάθε τυχόν προσπάθεια νόθευσης, οικειοποίησης ή αμφισβήτησής της. Να μετατρέψουμε τις κακόφωνες διαφωνίες που ταλαιπωρούν ιστορικά την κοινωνία μας, σε μια εύρωστη και πολύχρωμη συμφωνία που θα ενώνει και φέρει γαλήνη στο έθνος μας.

Nα απαλλαγεί η χώρα από τη “δημοκρατικότητα” της αδράνειας του σημερινού πολιτικού συστήματος.

Να απαλλαγεί δηλαδή, σταδιακά αλλά όχι αργά, από την παρωχημένη κουλτούρα που διαμόρφωσε το πλαίσιο της σημερινής δράσης και συμπεριφοράς των πολιτικών δυνάμεων και από τον ιδιότυπο αυτισμό, με βάση τον οποίο είτε αγνοεί τις εξελίξεις είτε τις αξιολογεί απομακρυσμένες από τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Να απαλλαγεί από την κατάσταση του “απλού παρατηρητή” των γεγονότων, που αποσυνθέτουν ολόκληρες λειτουργίες της κοινωνίας και εντέλει την ίδια την κοινωνία.

Να απαλλαγεί από την κατάσταση του απλού διαχειριστή που συναλλάσσεται με τις ατομικές προσδοκίες και τα αιτήματα των πολιτών, με σκοπό την πολιτική αναπαραγωγή του σε βάρος των συλλογικών επιδιώξεων και στόχων.

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία δεν θα τελειώσουν με τη γενιά μας. Θα δοκιμαστούν σκληρά, ήδη δοκιμάζονται, αλλά θα νικήσουν και θα βγουν πιο δυνατές. Όχι χάρη σε κόμματα, ούτε καν χάρη στο δικό μας κόμμα. Χάρη σε ανθρώπους που πρωτοπορούν στην χώρα. Είναι οι πολλοί και μοχθούν καθημερινά για μια αξιοπρεπή ζωή.

Με αυτούς θα βρεθούμε. Σε αυτούς θα μιλήσουμε. Από αυτούς εμπνεόμαστε. Θέλουμε να γίνουμε γι’ αυτούς μια στέρεα βάση στο χώρο της πολιτικής για να πατήσουν όταν θα κρίνουν και θα νιώσουν ότι δεν γίνεται αλλιώς, ότι ήρθε η ώρα να πάμε όλοι μαζί αυτήν την πολυαγαπημένη μας πατρίδα ένα βήμα πιο μπροστά, ένα ανάστημα πιο ψηλά.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας 2019

1. Λαζαρίδης Τάκης, Συγγραφέας-Αρθρογράφος
2. Μανταγός Στέφανος, Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
3. Σιγάλας Ιωάννης, Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Μ.Π., Πρόεδρος Ελλήνων Γεφυροποιών IAPSE
4. Μπελδέκου Μαρία, πρώην Γεν. Γραμματέας Πρόνοιας
5. Ειρηνάκης Παντελής, Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου
6. Bάκα-Χαρδαλιά Σοφία, Φιλόλογος
7. Αδάμου Νίκος, Αναπλ. Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων-Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY)
8. Καμαρινού-Ζαμπέλη Φαίη, Βιολόγος
9. Γιαννούσης Γιώργος, Πρόεδρος Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης
10. Παπαδόπουλος Αλέκος, πρώην Υπουργός

ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 2019

1. Θεοδωρόπουλος Σωτήρης. Καθηγητής Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

2. Βαγενά-Παλαιολόγου Εύη. Διδάκτωρ Εγκληματολογίας. Πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δικαστών.

3. Γαργάλα Κατερίνα, Δικηγόρος Βόλου με ειδίκευση στο Οικογενειακό Δίκαιο

4. Ζαβίτσας Σπύρος. Δικηγόρος σε Νομική Εταιρεία στο Λονδίνο με Ειδίκευση στο Ναυτιλιακό και Αεροπορικό Δίκαιο

5. Ζαφειρόπουλος Δημήτριος. Αντιστράτηγος Στρατιωτικής Δικαιοσύνης ε.α.

6. Ζηλίδης Χρήστος. Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας.

7. Κουρκούτας Δημήτριος. M.S. Δικηγόρος. Ειδικός θεμάτων Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Ευρωπαϊκό Γραφείο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (European Patent Office.) Μόναχο.

8. Λιαποπούλου Μαρία. Διευθυντικό στέλεχος Εκδοτικών Επιχειρήσεων.

9. Μαρκογιανοπούλου-Fojas Ελένη. Ιατρός Καρδιολόγος. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης,ερευνήτρια-εφευρέτης BPULS APPARATUS.

10. Μπαρμακέλλη Ολυμπία. Παθολόγος Λόγου-Ομιλίας.

11. Στεργιόπουλος Κώστας. M.B.A. Διευθυντικό Στέλεχος Υπηρεσιών Υγείας.

12.Τσελέντης Γιάννης. Ομότιμος Καθηγητής Επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

13. Φράγκος Παναγιώτης. Πρώην Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών.

14. Χαϊδεμένος Μιχάλης. Διευθύνων Σύμβουλος Διαφημιστικής Εταιρείας.

15. Χατζηδιάκου Θίσβη. Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας.

16. Χριστοδούλου Δημήτρης. Γεωπόνος- Νομικός. Προϊστάμενος Μονάδας Αγροτικής Πολιτικής, Μ.Ε.Α Βρυξελλών.

17. Ψυχάρης Σαράντος. Καθηγητής Α.Ε.Ι. Πρόεδρος Επιστημονικής Ένωσης E3 STEM.( Επιστήμες Τεχνολογίας, Μηχανική, Μαθηματικά.)

Δείτε στο παρακάτω αρχείο τους υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα

Υποψήφιοι Δημοκρατικής Ευθύνης Εθνικές Εκλογές