Τρίπολη: Απολύμανση για προληπτικούς λόγους, σε πολυσύχναστους δημοσίους χώρους (video – pics)

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 23:19

Στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 17/03/2020 σε απολύμανση σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους στην πόλη της Τρίπολης.

Εξειδικευμένο συνεργείο προχώρησε σε απολύμανση σε πλατείες, δρόμους – πεζόδρομους, σε κάδους απορριμμάτων, στάσεις λεωφορείων και σε αρκετά κεντρικά σημεία..
Εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κανένα από τα προληπτικά μέτρα δεν μπορεί να αποδώσει αν όλοι δεν προσέχουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους οικείους μας. Σεβόμαστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και προσπαθούμε να μένουμε στο σπίτι μας.

Σε ερώτηση σχετικά με όσους παραβαίνουν της απαγορεύσεις και βρίσκονται σε σχολεία και αθλητικούς χώρους ανέφερε πως τα σχολεία και οι αθλητικοί χώροι του δήμου είναι κλειστοί. Παρότι υπάρχουν συστάσεις να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, νεαροί να έχουν μπει στα προαύλια των σχολείων, από τα κάγκελα και να παίζουν μπάσκετ. Σήμερα αφαιρέσαμε ή καλύψαμε τα στεφάνια στις μπασκέτες των σχολείων ώστε να είναι αδύνατον να παίξουν και έτσι να αποφύγουμε τις συναθροίσεις.

Για τις δημοτικές υπηρεσίες της Τρίπολης ο κ Τζιούμης ανέφερε πως στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, αναστέλλονται  όλες οι συναλλαγές των πολιτών με φυσική παρουσία τους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης. Με φυσική παρουσία θα εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τους καθ΄ ύλην αρμοδίους υπαλλήλους, θα εξυπηρετούνται μόνο όσες περιπτώσεις κρίνονται ως έκτακτες και επείγουσες.