Τρίπολη | Ημερίδα για τους πρόσφυγες που ζουν στην πόλη μέσω του προγράμματος ESTIA (vid,ph)

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 13:29

Σκοπός της ημερίδας η ενημέρωση για το πώς οι πρόσφυγες θα μπορέσουν να ζήσουν αυτόνομα στην Τρίπολη

Στην ημερίδα παρευρέθηκε από το Δήμο Τρίπολης ο Αντιδήμαρχος Σπύρος ΒρένταςΣτην ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιότητας μετά την εγκατάσταση 50 οικογενειών προσφύγων στην Τρίπολη, προχώρησε η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, που έχει αναλάβει το πρόγραμμα ESTIA για λογαριασμό του Δήμου Τρίπολης.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πρόσφυγες για την “πόλη που ζω” και για το πώς “ζούμε μαζί” που ήταν και ο τίτλος της ημερίδας.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σπύρος Βρέντας, που τόνισε πως η Τρίπολη είναι η μοναδική πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και αυτό γιατί γνωρίζει τι σημαίνει μετανάστευση και επεσήμανε πως είναι δίπλα στους πρόσφυγες και θα είναι όσο μπορεί.

Επίσης μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιχάλης Κλάπας για το γενικότερο ζήτημα των προσφύγων στη χώρα, καθώς και η Ms. Maha Kashoor, Επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών και Πελοποννήσου της UNHCR που ενημέρωσε για το πρόγραμμα ESTIA και δήλωσε πως ήδη φιλοξενούνται στη χώρα 21 χιλιάδες πρόσφυγες και σκοπός είναι να φθάσουν τις 27 χιλιάδες.

Από τη δική του πλευρά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Μαρίνος Μπερέτσος τόνισε πως η διαβίωση των προσφύγων στην Τρίπολη είναι ικανοποιητική, δεν υπάρχουν προβλήματα , επεσήμανε πως μπορεί να δεχθούν άλλες 10 οικογένειες, αφού υπάρχει ενδιαφέρον για ενοικίαση σπιτιών, ενώ σημείωσε πως σκοπός της ημερίδας είναι να μάθουν οι πρόσφυγες στην αυτόνομη διαβίωση στην πόλη.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα και βίντεο.

Ημερίδα προγράμματος ESTIA για τους πρόσφυγες στην Τρίπολη