Τρίπολη | Συνάντηση Δημάρχων για την Επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 09:06

Πέντε Δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων της Πελοποννήσου συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Δημαρχείο Τρίπολης με σκοπό τη σύνδεση των πόλεών τους ενόψει της Επετείου 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στη συνάντηση, πήραν μέρος ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου και τον Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ από τη Μεσσηνία παρίσταντο οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας.Συμμετείχαν ακόμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Θ. Νασιώτης και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.

Σε καθεμιά από τις πόλεις αυτές αντιστοιχίζονται σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Αγώνα της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων: Αίγιο – μυστική συνέλευση, Καλάβρυτα – απόφαση έναρξης, Καλαμάτα – Απελευθέρωση, Τρίπολη – Άλωση, Πύλος – ναυμαχία Ναυαρίνου.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου των πέντε πόλεων της Πελοποννήσου και τη διεκδίκηση ειδικού προγράμματος εκδηλώσεων, ενόψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία των Ελλήνων.

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης με πληροφορίες από την eleftheriaonline.gr