Τρίπολη | Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (vid,ph)

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 13:09

Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό να υπενθυμίσουν τα γεγονότα και να προβληματίσουν γύρω από τις αιτίες που τα προκάλεσαν ώστε να μην συμβούν πάλι

Με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης χοροστατούντος και λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Τρίπολη.Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Πανπροσφυγική Ένωση.

Μετά την Δοξολογία στο χώρο του Μνημείου της πλατείας “Γεώργιος Καραγιάννης” (πλατεία Φιλικών) εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρος της Πανπροσφυγικής Ένωσης Νίκο Τσιαμούλο και στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί με χρήματα του Γεώργιου Καραγιάννη, ο οποίος ήταν παρών στις εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Μπάντα του Στρατού.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις εκδηλώσεις και τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, του Δημάρχου Τρίπολης Κώστα Τζιούμη και του τέως Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας-Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 15. September 2019