Τρίπολη | Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα προβλήματα των σχολικών κυλικείων (vid,ph)

Σάββατο, 23 Μάρτιος 2019 13:15

Χαιρετισμός-τοποθέτηση από το Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή- Η Τρίπολη έχει πρωταγωνιστήσει στην επιχειρηματικότητα

Ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας το διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο των Σχολικών Κυλικείων (Ιδιωτικών και Δημόσιων Σχολείων της χώρας), στο οποίο αρωγοί είναι ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά με πρώτο, όπως είπε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φραντζέσκα Τατούλη τον τρόπο του διαγωνισμού για τα κυλικεία, το πώς “χτυπιούνται”. Η κα. Τατούλη ανέφερε πως θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για αυτούς που θα συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι άδειες και η υλικοτεχνική υποδομή των κυλικείων αλλά και άλλα ζητήματα όπως τα προϊόντα που πωλούνται στα κυλικεία και οι ταμειακές μηχανές (το κόψιμο των αποδείξεων).

Συνολικά στη χώρα λειτουργούν 8500 κυλικεία και όπως ειπώθηκε από την κα. Τατούλη το μόνο που κατάφεραν, “απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις” ήταν η μη εγκατάσταση POS στα σχολικά κυλικεία.

Στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Μαντάς.

Να αναφέρουμε πως το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή 24 Μαρτίου και τα συμπεράσματα του θα σταλούν στα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία, Υγείας και Εσωτερικών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την έναρξη του συνεδρίου.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Samstag, 23. März 2019