Βακαλόπουλος στη ΔΡΤ για εκλογές ΕΟΚ: “Αγωνία μας, η διατήρηση των σωματείων μετά την πανδημία”

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 00:07

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Μιχάλης Βακαλόπουλος, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και μίλησε για τις εκλογές της ΕΟΚ, τη στήριξή του στον κύριο Παπανικολάου, ενώ σχολίασε το διακύβευμα της διαδικασίας που είναι η προστασία του Εθνικών ομάδων, του Ελληνα αθλητή, των σωματείων και του αναπτυξιακού.

Ο κ. Βακαλόπουλος, που είναι επίσης μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων ΕΟΚ και μέλος του Δ.Σ, ανέφερε πως μόνο 18 από τα 48 σωματεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ δήλωσε πως η μεγάλη αγωνία της επόμενης μέρας είναι η προστασία του Ελληνα παράγοντα που βάλλεται και οικονομικά και ψυχολογικά.Οι δηλώσεις του στον Κώστα Μακαρούνη:

Για την διαδικασία των εκλογών: «Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν είμαστε έτοιμοι για μία ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι πρωτόγνωρες οι καταστάσεις και δεν ξέρω πως θα στηρίξουμε την διαδικασία. Υπάρχουν και φωνές για τα στεγανά της διαδικασίας αλλά δεν θέλω να μπω σε τέτοια κουβέντα. Σχετικά με τον μεγάλο αριθμό ατόμων που κατεβαίνουν στις εκλογές θεωρώ πως όλοι το κάνουν από την αγάπη τους για το μπάσκετ, δεν θέλω να διανοηθώ κάτι άλλο. Και στον δικό μας συνδυασμό αυτό ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα, δεν υπάρχει έμμισθη θέση. Η προσφορά μας είναι ανιδιοτελής. Από καρδιάς γίνονται όλα, από τον ελεύθερο χρόνο μας και από την αγάπη μας για το άθλημα.

Τώρα, στην ψηφοφορία δεν παίρνουν μέρος ιστορικά σωματεία, όπως ο Ηρακλής. Στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ψηφίζουν 18 από τα 48 σωματεία. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι σωστό. Το μητρώο ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση όμως υπήρξαν πολλές δυσκολίες στα προαπαιτούμενα. Θα είναι καλό να μπουν περισσότερα σωματεία, με την υποστήριξη όλων των υποψηφίων».

Για την αγωνία της επόμενης μέρας: «Η αγωνία μας είναι κατά πόσο θα μπορούμε να έχουμε το κύτταρο του μπάσκετ, το σωματείο, ενεργό και την επόμενη μέρα της πανδημίας. Η πυραμίδα είναι πρώτα η «μαμά» η ομοσπονδία, μετά τα «παιδιά» της, δηλαδή οι ενώσεις και τέλος, τα σωματεία που είναι τα κύτταρα. Υπάρχει αδιάρρηκτη συνεργασία μεταξύ αυτών των τριών πόλων. Μετράμε ένα χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης, η πανδημία ήρθε μετά από μία δεκαετία οικονομικής κρίσης και το θέμα είναι πώς κάποιος παράγοντας θα έχει και την οικονομική και την ψυχολογική άνεση για να ασχοληθεί. Οι προβληματισμοί είναι πολλοί.

Πρέπει να προστατέψουμε τον Ελληνα παράγοντα και το σωματείο. Επίσης, πρέπει να προστατέψουμε τον Ελληνα αθλητή. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο επιτρέπεται να αγωνίζονται, δίχως όρια, ξένοι στα τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό μας βρίσκει αντίθετους. Η επιτυχία της 6ης θέσης της Εθνικής είναι μεγάλη επιτυχία και πρέπει να την διατηρήσουμε. 30 χρόνια τώρα είμαστε ψηλά. Ακόμα και στο γυναικείο μπάσκετ σημειώσαμε επιτυχίες με πολλά κορίτσια να βρίσκονται εκτός αγώνων».

Για τον υποψήφιο πρόεδρο κ. Παπανικολάου: «Ο κύριος Παπανικολάου, γιατρός στο επάγγελμα, δεν έχει ανάγκη τη θέση για να κερδίσει κάτι. Υπηρετεί το άθλημα. Εχει ζήσει με το Μεσολόγγι μέχρι την Α1, τις αγωνίες των ταξιδιών, των χρημάτων, των γιατρών, το τρέξιμο των ομάδων κάθε Κυριακή. Ανιδιοτελώς, προσφέρει στο άθλημα και είμαστε στο πλευρό του. Εχω την τιμή να έχω συνεργαστεί μαζί του και χαίρομαι πολύ για την υποψηφιότητά του».

Για το μέλλον της καλαθοσφαίρισης στη χώρα μας: «Η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους, αυτό το εγγυάται η ποιότητα των ανθρώπων. Ότι υπάρχουν διαφορές, υπάρχουν αλλά το μεγάλο διακύβευμα είναι η προστασία των Εθνικών ομάδων, του Έλληνα αθλητή, του σωματείου, του αναπτυξιακού. Επιλογή μας είναι όχι να βγουν οι επόμενοι «Γκάληδες, Γιαννάκηδες, Σπανούληδες και Διαμαντίδηδες». Αλλά παιδιά που θα είναι έτοιμα να διαχειριστούν τους σκοπούς τους, θα αγωνιστούν για το δικό τους καλό στη ζωή τους και θα βγουν έτοιμοι στην κοινωνία. Προσπαθούμε να βγάλουμε καλά παιδιά και καλούς ανθρώπους. Σε αυτούς πρέπει να βασιστούμε, σε αυτά τα παιδιά, για ένα καλύτερο μέλλον».

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Αθλητική Εκπομπή «Με μία μπάλα στο χέρι»