Βυτίνα: Ημερίδα για τις γηνενείς ποικιλίες αμπελιού και τα αρωματικά φυτά (ph, vid)

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 19:25

Την Παρασκευή το πρωί 14 Ιουλίου το πρωί πραγματοποιήθηκε, στον Πρότυπο «Τριανταφυλλίδειο» Σταθμό Ορεινής Οικονομίας ΒυτίναςΚρατικό Κτήμα Βυτίνας, από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αρκαδίας, ημερίδα με θέμα: «Γηγενείς ποικιλίες αμπελιούΑρωματικά φυτά», παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης ΕΛΓΑ Αρκαδίας, Ηλία Αγγελόπουλου.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισμα, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Γεωργικής Ανάπτυξης Ν. Αρκαδίας & του Κρατικού Κτήματος Βυτίνας, Πιέρρος Δημάκος.Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαηλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Ρουμελιώτη, το Δήμαρχο Γορτυνίας, Γιάννη Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής & Στερεάς Ελλάδας, Σωτήρη Λαμπρόπουλο, τον Πρόεδρο του Σωματείου Φίλων Κληροδοτήματος «Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη» και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Παναγόπουλο και τον Πέτρο Ορφανό, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών ΠελοποννήσουΔ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η έναρξη των εργασιών της ημερίδας, έγινε με την εισήγηση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Ακολούθησε εισήγηση της Επίκουρης Καθηγήτριας του Εργαστηρίου Αμπελουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αικατερίνης Μπινιάρη, η οποία αναφέρθηκε στις Γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τη σπουδαιότητα διατήρησής τους.

Επόμενος εισηγητής, ήταν ο Γεωπόνος MSc – Προϊστάμενος Τμήματος Ελαίας & Αμπέλου της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Διονύσης Γραμματικός, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις οργανώσεις των παραγωγών του Αμπελοοινικού τομέα, καθώς και στην Νομοθεσία οινοποιήσιμων Αμπελώνων.

Οι εργασίες της Ημερίδας έκλεισαν με την εισήγηση της Παναγιώτας Λεονταρίτου, Γεωπόνου στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αχαΐας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η ομιλία της οποίας επικεντρώθηκε στους τύπους πολλαπλασιαστικού υλικού στα αρωματικά φυτά και την επίδρασή τους στην παραγωγή των αιθέριων ελαίων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα:

Ημερίδα στη Βυτίνα για τις ποικιλίες αμπέλου και τα αρωματικά φυτά