Επίσκεψη αναπλ. υπουργού οικονομίας Αλ. Χαρίτση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 17:17

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 14/7/2017 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης μαζί με τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη και κ. Πέτρο Κωνσταντινέα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Μιχαήλ Μιχαήλ, μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν. Μεσσηνίας καθώς και στελέχη του Νοσοκομείου και του Δήμου Καλαμάτας.Η συνάντηση διεξήχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του Διοικητή κ. Γεωργίου Μπέζου αλλά και του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Παναγιώτη Μπασάκου για όλα τα ζητήματα των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός μίλησε με θερμά λόγια για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες στο νομό και εξέφρασε για ακόμα μία φορά την αμέριστη στήριξή του στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.

Από την πλευρά τους ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπουργό για όλη τη στήριξη που παρέχει στα ζητήματα του Γ.Ν.Μεσσηνίας και του έθεσε υπόψη το αίτημα χρηματοδότησης για την προσθήκη ενός ορόφου πάνω από το κτίριο της Ψυχιατρικής Κλινικής 1.000 τμ με στόχο 1ον την χωροταξική  αποσυμφόρηση των υφισταμένων κλινικών και 2ον την δημιουργία νέων.

Ο Υπουργός όπως και στο παρελθόν έχει βρεθεί δίπλα στα ζητήματα του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά την παραπάνω προοπτική και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτής της ώριμης πρότασης.

Παράλληλα ο Υπουργός μαζί με το υπόλοιπο κλιμάκιο επισκέφθηκε, αμέσως μετά την συνάντηση, το παραχωρηθέν οικόπεδο από το Δήμο Καλαμάτας προς την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Νοσοκομείο, με στόχο να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης ενός ξενώνα για τους συνοδούς-συγγενείς των ασθενών και ενός βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.