Ξεκινά το 15ήμερο εκπτώσεων – Θα ανοίξουν τα καταστήματα στην Τρίπολη την Κυριακή;

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018 09:39

“Πρεμιέρα” σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου για την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 15 Μαΐου, ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

Σε επικοινωνία που είχε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κ.Μαντά μας γνωστοποίησε, πως η πρόταση του συλλόγου προς τις επιχειρήσεις θα είναι να μην ανοίξουν την Κυριακή 6 Μαΐου. “Είναι στην διακριτική ευχέρεια του καθενός το αν θα επιλέξει να ανοίξει την Κυριακή, εμείς όμως σαν σύλλογος θα προτείνουμε να μείνουν κλειστές οι επιχειρήσεις”, ανέφερε ο κ.Μαντάς.Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) δίνει χρήσιμες συμβουλές προς του καταναλωτές για τις εκπτώσεις:

• Κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να υπάρχουν στα καταστήματα, αναρτημένες σχετικές αναγγελίες.

• Θα πρέπει να εμφανίζεται η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή του προϊόντος, προκειμένου η σύγκριση τους να είναι εύκολη και γρήγορη.

• Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης.

• Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να είναι ακριβής και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και να γνωστοποιείται σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.