Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων από το Δήμο Τρίπολης (+ph, vd)

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 21:41
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το πρωί της Τρίτης 17/11/2020 ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Τρίπολης σε κεντρικές οδούς πόλης, με σκοπό την κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν οι πρώτες παρεμβάσεις σε μεγάλο τμήμα της οδού Σπετσεροπούλου (όπως αποτυπώνεται στο σχετικό βίντεο και φωτορεπορτάζ της ΔΡΤ), εκεί όπου τα πεζοδρόμια ήταν αρκετά στενά, με αποτέλεσμα να μην διευκολύνονται στη μετακίνησή τους οι πεζοί.Με αφορμή την έναρξη αυτών των παρεμβάσεων, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τρίπολης, κ. Αλέξανδρο Κανελλόπουλο για τις εργασίες αυτές.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Κανελλόπουλος έκανε λόγο για την έναρξη της εργολαβίας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που υπεγράφη πριν λίγες ημέρες,  με την πρώτη παρέμβαση να υλοποιείται σε μεγάλο μέρος της οδού Σπετσεροπούλου.

Στη συγκεκριμένη οδό, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων, καθώς προβλέπεται στην αριστερή πλευρά της οδού η κατασκευή ενός νέου πεζοδρομίου πλάτους περίπου 1,20 μέτρων με κάποιες εσοχές για προσωρινή στάση των αυτοκινήτων, ενώ στη δεξιά πλευρά της οδού θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 1,50 μέτρου με όλες τις προδιαγραφές, που θα προβλέπει επίσης πλάκες ΑμεΑ και φωτισμό.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες είχαν εκφράσει παράπονα για την άσχημη κατάσταση του εν λόγω δρόμου και κυρίως των πολύ μικρών πεζοδρομίων, που δεν επέτρεπε την ασφαλή διέλευση των πεζών, ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που η συγκεκριμένη εργολαβία ξεκίνησε από αυτόν το δρόμο.

Σχετικά με το αν τον ανησυχεί το γεγονός πως, επειδή ο συγκεκριμένος δρόμος έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, μπορεί να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα όσο διαρκούν οι εργασίες, ο κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, μετά και από τη διαβεβαίωση που έλαβε από τον ανάδοχο εργολάβο, ότι το έργο θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, με σκοπό τον όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση των πολιτών.

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επόμενες παρεμβάσεις, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης είπε ότι η εργολαβία προβλέπει παρεμβάσεις σε αρκετά πεζοδρόμια, τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και ενδεχομένως σε κάποια σημεία στις προεκτάσεις του κέντρου, πάντα σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία και τις ανάγκες που υπάρχουν.