Ανταποδοτικά οφέλη για την Δ.Ε Βαλτετσίου – λόγω ΣΔΙΤ απορριμμάτων ζήτησε ο Παπαδημητρίου | Η απάντηση Τζιούμη

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 00:29

Να εξασφαλιστεί από τον Δήμο η ύπαρξη ανταποδοτικών οφελών για την περιοχή της Παλαιόχουνης και ευρύτερα της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου – με αφορμή την επικείμενη υπογραφή του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ – ζήτησε μέσω ερώτησης του ο Δημοτικό Σύμβουλος κ.Παπαδημητρίου.

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε: “Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα αυτό και όχι μόνο για τις δυο τοπικές κοινότητες. Για να είμαστε ξεκάθαροι όμως αυτό το θέμα έπρεπε να έχει μπει στην αρχική σύμβαση όταν έγινε ο διαγωνισμός. Εμείς θα ζητήσουμε πράγματα και θα το φέρω και στο συμβούλιο το θέμα, για να αποφασίσουμε, αλλά η εταιρεία έχει μια σύμβαση στα χέρια της. Έπρεπε να έχει μπει το θέμα αυτό στην έναρξη της όλης διαδικασίας. Στην Παλαιόχουνη θα έρθει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των σκουπιδιών της Περιφέρειας”, ενώ πρόσθεσε: Στον σχεδιασμό που υπήρχε ο Δήμος Τρίπολης δεν καλύπτεται από κανέναν σταθμός μεταφόρτωσης, ούτε στον πρώτο σχεδιασμό ούτε στον δεύτερο.
Ένα ακόμα θέμα λοιπόν που θα συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο είναι και ο σταθμός μεταφόρτωσης, γιατί θα υποδεχτούμε τα σκουπίδια σχεδόν όλης της Πελοποννήσου”.Σε παρέμβαση του ο κ.Σμυρνιώτης ανέφερε, πως σαν Δήμος μπορούμε να αιτηθούμε και να διεκδικήσουμε σταθμό μεταφόρτωσης.