Βαγγέλης Γιαννακούρας…

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 13:41

«ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2011 ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ»

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη και την τουριστική προβολή της Αρκαδίας , μέσω του Τεχνικού Προγράμματος 2011, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗ», της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. 

Ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε ότι: «ο Καλλικράτης είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να αναπτυχθεί η Ελληνική Περιφέρεια και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε έτσι ώστε να αλλάξει όψη η Πελοπόννησος και η Αρκαδία ειδικότερα» και πρόσθεσε: «εμείς έχουμε ρίξει το βάρος σε δύο κατευθύνσεις: στην Τουριστική και Αγροτική Ανάπτυξη της Αρκαδίας».

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2011, το οποίο θα ψηφιστεί αρχές Ιουλίου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίησή του αν και όπως είπε: «υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί 40 έργα από το Τεχνικό πρόγραμμα του 2010. Υπάρχουν τα χρήματα και οι μελέτες αλλά λόγω γραφειοκρατίας, δεν έχουν προχωρήσει» και πρόσθεσε : «για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2011, έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Το Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις έτσι ώστε να ενωθούν τουριστικού ενδιαφέροντος σημεία του Νομού Αρκαδίας. Πρόκειται για 4 τουριστικές διαδρομές τις οποίες φιλοδοξούμε να διαφημίσουμε με σκοπό να αυξηθεί ο τουρισμός στην Αρκαδία. Συγκεκριμένα οι διαδρομές αυτές είναι οι εξής :

 

  1. Διαδρομή γύρω από το Μαίναλο με σημείο αναφοράς το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
  2. Διαδρομή γύρω από τον Πάρνωνα (από Βόρεια Κυνουρία μέχρι Νότια Κυνουρία μέσω του ορεινού όγκου του Πάρνωνα)
  3. Όρος Λυκαίου – να συνδεθεί δρόμος από την κορυφή του Λυκαίου Όρους με τον Επικούρειο Απόλλωνα) και,
  4. Στη Λίμνη Λάδωνα, να υπάρξουν δύο οδικοί άξονες :α)από Βαλτεσινίκο, Μυγδαλιά, Κυράς Γεφύρι προς τα χωριά Μουριά, Πουρναριά και β) από Γέφυρα θεοκτίστου, Κυράς Γεφύρι, μέχρι Φτεριά και Φράγμα Λάδωνα.

Όσον αφορά στην Αγροτική Ανάπτυξη ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη λίμνη Τάκα λέγοντας χαρακτηριστικά: «από το 1996 ξεκίνησε και είμαστε στο 2011 και ακόμα δεν έχει αξιοποιηθεί. Είχαμε κολλήσει σε αρχαιολογικά ευρήματα στο χώρο του Παλλαντίου. Ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν θετικές εξελίξεις. Έχουμε στείλει τη θετική εισήγηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αρκαδίας αλλά και των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κορίνθου, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, όπου με θετική εισήγηση θα γίνει το κανάλι. Όταν γίνει το κανάλι θα μπούμε στη β΄ φάση , όπου υπάρχει η μελέτη για την άδρευση της Μαντινείας (κατά 30.000 στρέμματα ) και υπάρχουν και τα χρήματα μέσω του ΕΣΠΑ (περίπου 40 εκατ. Ευρώ), οπότε αν όλα πάνε καλά – όπως λένε και οι μελετητές- σε 1,5 με 2 χρόνια θα είμαστε έτοιμοι)».