Εθελοντική αιμοδοσία στο γήπεδο του Αστέρα: «Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές» (video, pics)

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 13:23

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου Αστέρα Τρίπολης, εθελοντική αιμοδοσία  για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης πήρε τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια». Η δράση υλοποιήθηκε με την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης.Η συγκέντρωση μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πολλοί εθελοντές, δημότες της Τρίπολης, παίκτες, τεχνικό επιτελείο και φίλοι του Αστέρα, συμμετείχαν στην αιμοδοσία και στον ξεχωριστό αυτό αγώνα.

Επίσης, στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας, Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος, ενώ δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Απαντες τόνισαν τη σημασία του εθελοντισμού, τη ξεχωριστή στιγμή του να βοηθάς δίνοντας το αίμα σου, ενώ δήλωσαν πως θα βρίσκονται στο πλευρό όλων όσων προχωρούν σε τέτοιες πρωτοβουλίες.