«Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» από το Φιλοτεχνικό (+ph, vd)

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 23:47
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το θεατρικό εργαστήρι του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης, με την συμβολή των εργαστηρίων φωτογραφίας και ζωγραφικής, δημιούργησε και παρουσίασε μια πρωτότυπη δραματοποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών». Μια παράσταση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του 1ου ορόφου του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Την παράσταση αξίζει να σημειωθεί ότι συνόδευσαν μουσικά οι πιανίστες Μάτα Κοτσιώνη και Γιώργος Κότσικας με την σουίτα «Καρυοθραύστης» του Πιότρ Τσαϊκόφσκι, σε διασκευή για τέσσερα χέρια. Στην αφήγηση ήταν η κα Ελένη Κουσκουρέλου, υπεύθυνη του θεατρικού εργαστηρίου.Η αίθουσα του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από πολλά παιδιά που συνοδεύονταν από τους γονείς τους σε βαθμό που αρκετοί ήταν αυτοί που έμειναν όρθιοι. Ακόμη και οι άνθρωποι του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης δεν περίμεναν τόσο μεγάλη προσέλευση, γεγονός που παρ’ όλα αυτά χαρακτηρίζει επιτυχημένη την όμορφη αυτή εκδήλωση.

 

Έκθεση με κεντρικό θέμα τον «Καρυοθραύστη»…

Αξίζει να τονιστεί πάντως ότι παράλληλα με την παιδική αυτή θεατρική παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του ΦΟΤ, πραγματοποιήθηκε και μια ξεχωριστή έκθεση από τους ανθρώπους και μέλη του Φιλοτεχνικού Ομίλου. Η έκθεση περιλάμβανε εξαιρετικούς πίνακες, δημιουργίες με ξεχωριστά ανάγλυφα, ζωγραφιές των παιδιών που συμμετείχαν στην παράσταση και όχι μόνο, αλλά και φωτογραφίες. Όλα τα έργα με βασικό θέμα το σπουδαίο έργο του «Καρυοθραύστη».

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ | ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ