Πέθανε από κορωνοϊό ο Βασίλης Σεβαστής του ΣΕΓΑΣ

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 17:15
Πηγή φωτο: sportime.gr

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών, άφησε την Πέμπτη (8/4) ο επί σειρά πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόσφατα εκλεγείς ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Βασίλης Σεβαστής.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν από τις 24 Μαρτίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό, λίγες μέρες δηλαδή πριν τις εκλογές της Ομοσπονδίας Στίβου, που ήταν προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου. Μάλιστα, το γεγονός πως ήταν αδιάθετος, γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας και γι’ αυτό το λόγο δεν είχε συμμετάσχει στη Συνέλευση, ενώ ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του στίβου και «χρυσός» ολυμπιονίκης, Κώστας Κεντέρης, είχε εκφράσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τη συμπαράστασή του.Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν Έλληνας πρώην πρωταθλητής στίβου, καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής στίβου και αθλητικός παράγοντας.

Μεγάλωσε στα Δωδεκάνησα και από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, χάρις στο μεγάλο του ύψος και τα φυσικά του προσόντα.

Το 1971 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στους Μεσογειακούς Αγώνες και το χάλκινο στους Βαλκανικούς του 1972, διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ την περίοδο 1997-2011 και από το 2011 μέχρι σήμερα, κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα.