Α’ τοπικό μπάσκετ: Ήττα Απόλλωνα στη Σπάρτη με 70-49

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 12:23

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Ακόμη μια ήττα πραγματοποίησε η ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας φέτος. Μία ήττα όμως που προήλθε από μια ποιοτική ομάδα και μάλιστα στο γήπεδό της όπως είναι η ΑΕ Σπάρτης με σκορ 70-49. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να παρουσιάσει μια καλή αγωνιστική παρουσία στη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο στην εξέλιξη του παιχνιδιού αντιμετώπισε προβλήματα στον τομέα του σκοραρίσματος με αποτέλεσμα η Λακωνική ομάδα να ξεφύγει στο σκορ.Για την ομάδα του Απόλλωνα πάντως η ήττα αυτή δεν υπολογιζόταν ως εκτός προγράμματος παρ’ ότι προσπάθεια των «Αρκάδων» είναι να διεκδικούν ότι μπορούν περισσότερο από κάθε ματς. Σημασία για την ομάδα της Τρίπολης έχει να παρουσιαστεί η ομάδα ανταγωνιστικοί στα επόμενα παιχνίδια που βρίσκονται στα μέτρα της και μπορούν να της αποφέρουν τους βαθμούς που χρειάζεται προκειμένου να πετύχει το στόχο της παραμονής στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Η ήττα στη Σπάρτη ήταν συνολικά η δέκατη σε συνολικά δώδεκα αναμετρήσεων στη φετινή Α’ τοπική κατηγορία. Βρίσκεται στην προτελευταία (11η) θέση και βρίσκεται ένα βαθμό κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Μπορεί ωστόσο να διεκδικήσει τις νίκες από παιχνίδια στα μέτρα του τις επόμενες αγωνιστικές αντιστρέφοντας την τροχιά που αυτή τη στιγμή διαγράφει στο πρωτάθλημα.

Μεγάλη νίκη του Συλλόγου Δρομέων με 58-50 τον ΓΣ Μεσσήνης!

Όταν στην αρχή της σεζόν ο Σύλλογος Δρομέων δεν είχε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα με κάποιες διαδοχικές ήττες, οι άνθρωποι της ομάδας δεν είχαν κρύψει τον προβληματισμό τους για τον τομέα της ομοιογένειας. Γνώριζαν συγκεκριμένα ότι η ομάδα ήθελε λίγο χρόνο προκειμένου τα καινούργια πρόσωπα στην ομάδα και οι νέοι αυξημένοι ρόλοι των νεαρών της ομάδας, να «δέσουν» αγωνιστική με την υπόλοιπη ομάδα στο βαθμό εκείνο που η ομάδα θα ήταν ανταγωνιστική ακόμη και στα ντέρμπι κορυφής. Στη συνέχεια λοιπόν οι Δρομείς κατάφεραν να βελτιωθούν πολύ σ’ αυτό το κομμάτι και σταδιακά άρχισε αυτό να φαίνεται και από τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα στην πράξη συνεχίζει με νίκες επικρατώντας και απέναντι στην ομάδα του ΓΣ Μεσσήνης με σκορ 58-50, αυξάνοντας το σερί θετικών αποτελεσμάτων στις οκτώ και ανεβάζοντας την Τριπολίτικη ομάδα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενη με ιδανικό τρόπο και την ήττα του Ακάδημου μέσα στους Γαργαλιάνους!

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κυριακόπουλος – Καρνέζης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-15 (Α’), 23-27 (Β’), 38-37 (Γ’), 58-50 (Δ’).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηλίας Μπαλής): Μαρκόπουλος, Κούγιας 2, Καλούλης 5, Δελής 9, Σωτηρόπουλος, Παπακώστας 11, Μπαλής 17(2), Κοσκινάς, Μπουρής 10(1), Μικελής, Κουτσούγερας 4.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Παύλος Νώντας): Πολυζωγόπουλος 10(1), Κίσσας 10(3), Μπακογιάννης 5, Στωϊκίδης, Καραμπάγιας, Τσιμπούρης, Αρβανίτης 11, Μιχαλόπουλος 14, Αρώνης.